piatok 8. marca 2013

Paprikáš

Práve včera sa mi podarilo stvoriť niečo dobré v kuchyni, tak prečo o tom nenapísať? Také obyčajné jedlo, na slanine opražené tri stredne veľké a trochu lajdácky nakrájané cibule. Klobásu som uvaril osobitne, lebo bola riadne pikantná a údená. S klobásami je to dnes ťažké, málokedy natrafíme na kvalitnú. Po uvarení treba klobásu zbaviť čreva a nakrájať na drobné kúsky. Pravdepodobne sa pri tom sama rozpadne. Vodu v ktorej bola varená klobása vylejeme. V žiadnom prípade nie je vhodná na ďalšie použitie.

Okrem tejto predvarenej klobásy som použil ešte ďalšie dve údeniny, teda kúsok slabo údenej klobásy a dva špekáčky. Tie som tiež zbavil obalu, nakrájal na menšie kúsky a mierne opražil osobitne na troche masti. Blížime sa k záverečnej fáze a tou je zmiešanie všetkých surovín, prisypanie červenej papriky, čierneho korenia, majoránky a trocha rasce.

Po chvílke podlejeme trochou vody a na rad prídu zemiaky, očistené a nakrájané na plátky. Všetko spolu sa ešte podleje vodou, ale nie veľa a v zakrytom hrnci sa varí do zmäknutia zemiakov.

Dobrú chuť na zemiakový paprikáš. Tak tomu hovorím, možno nesprávne, ale mne chutí.

Poznámka a upozornenie: 
Všetky použité údeniny musia byť z mäsa, žiadne náhražky zo sóje.