sobota 13. septembra 2014

Zvláštne chute

Občas mávam chuť na niečo výrazné, čo by sa silne odklonilo od všednosti. V lete na to slúži pálivá paprika a feferóny, samozrejme s rajčinami. Rajčiny nám už v záhrade skončili, to je znak začínajúcej jesene. Paprika prežíva a ešte možno týždeň, až dva nás bude zásobovať.

Dnešný obed bol zaujímavý, vyprážané kuracie pečienky a k tomu zemiakovo cibuľový šalát. Na večeru sa mi žiadalo, trochu si to spestriť, tak som modifikoval šalát:

3 papriky som narezal na rezance, k tomu za dva vrchnáčiky octu, trocha soli a štipka cukru. Do toho som zamiešal ostrý kečup, lebo rajčiny nie sú a to zvláštne príde nakoniec - horčicu (gurmánsku). Všetko premiešať a ochutnať. Podarilo sa.    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára