utorok 16. decembra 2014

Orechovo-makové oné

Aj fotka môže byť lákadlom a inšpiráciou. Facebook je už taký...  Tak teda, tu je recept:

Suroviny:

400 g polohrubej múky
250 g masla
150 g pomletých orechov
  90 g práškového cukru
  80 g. nepomletého maku
marhuľový džem a práškový cukor na posypanie

Postup:

Múku, pomleté orechy a mak zmiešame s maslom a práškovým cukrom. Vypracujeme na hladké cesto.

Po chvíľke oddychu pre cesto aj pre kuchárku na chladnom mieste (kuchárka na teplom), na doske rozvaľkáme. Všetkým je iste jasné, že doska musí byť posypaná múkou, aby sa to nelepilo...  

Formičkami vykrajujeme rôzne tvary, uložíme ich na plech pokrytý papierom na pečenie.

Pri teplote 170 °C sa pečie asi 8 minút.

Celkový čas prípravy, podľa originálneho receptu z novín od (mab) je asi 45 minút. A tak sa za krátky čas stane z kuchárky (kuchára) cukrárka (cukrár).

Po upečení to môže vyzerať aj takto, stačí už len po dvojiciach zlepiť marhuľovým džemom a posypať práškovým cukrom.


 Pekné Vianoce!




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára