utorok 21. apríla 2015

Fazuľová kyslá

Ani neviem ako, stal som sa odborníkom na fazuľovú kyslú polievku. Asi preto, že sa mi raz náramne podarila, ale bolo to hlavne zásluhou kvasených uhoriek, ktoré boli samé o sebe vynikajúcej chuti. Vtedy som dostal nápad využiť tú kyslú vodu ako vodný základ fazuľovej kyslej polievky. A vyšlo to perfektne, dva dni sme oblizovali aj lyžičky po polievke. Tak sa rodia kuchárski géniovia, z ničoho nič.

Odvtedy už uplynul nejaký týždeň, skúsil som na tom istom základe uvariť aj šošovicu a bolo to tiež ocenené nejakou vareškou, aj keď nebola zlatá. Dnes je zase môj hviezdny  (fazuľový) deň a už teraz, krátko po raňajkách mám uvarenú fazuľovú kyslú polievku. Je to rýchle, ale fazuľa sa máčala včera celý deň až do dnešného rána.

Najprv sa uvarila samotná fazuľa, potom prišli na rad kúzla.

Máme radšej hustú fazuľovicu, tak prišli na rad aj diamanty (Mitsubishi):




















Aby sa rýchlejšie rozvarili, urobil kus práce mixér:

 A už sú na rade kvasené uhorky:


































A kyslá smotana, plus trocha múky, dva strúčiky cesnaku a trocha kôpru. Skoro som zabudol, vo fazuli sa varil aj bobkový list.




















Ako dochucovadlo som použil polovicu zeleninového bujónu a potom aj druhú polovicu, mleté čierne korenie, vegetu a soľ.























Hotový produkt na ochutnanie:
Podarilo sa. Veď pokaziť fazuľovú polievku sa hádam ani nedá :)

Dobrú chuť!